Over mij

Opgeleid als psychiatrisch verpleegkundige ben ik in 1980 in de ouderenzorg gaan werken, Ik heb ervaring in het verpleeghuis, de dagbehandeling, het verzorgingshuis en de thuiszorg. Als net gediplomeerde verpleegkundige begonnen op de werkvloer bij Het Wiedenbroek in Haaksbergen, heb ik daarna lang gewerkt in Lisidunahof in Leusden en Daelhoven in Soest.

In 1991 kwam ik in aanraking met improvisatietheater, jarenlang heb ik in Amersfoort bij Bruin Tapijt gespeeld en meerdere jaren op verschillende plaatsen in het land improvisatietrainingen gegeven. Het was die ervaring die mij heeft doen besluiten om in 2004 mijn baan als manager in het verpleeghuis op te zeggen om met mijn hobby als basis, scholing en trainingen te verzorgen en theatervoorstellingen met een boodschap te maken. Onder de naam Theater en Spel heb ik vele trainingen en theater-op-maat-voorstellingen mogen geven, met name in de ouderenzorg.

Vanaf 2014 was ik oprichter en één van de twee partners van Ervarea, waarmee we onder andere de voorstellingen De Dementie van Jet en Harrie maakte en op heel veel plaatsen in het land hebben gespeeld. zo ook de voorstelling Nico en zijn netwerk. Samen schreven we ook twee boeken: “De dementie van Jet en Harrie” en “Bij mij doet ze dat nooit”, beide kan je ook hier bestellen. Ons eerste boek werd bekroond met de Prachtig! Oorkonde van alzheimer Nederland

Vanaf 1 januari 2020 ben ik weer als freelance trainer en acteur werkzaam, mijn passie ligt vooral bij het uitvoerend werk, adviseren, trainen, scholen, acteren en ondersteunen, vooral in de ouderenzorg. De 30 jaar ervaring in het veld en de ruim 20 jaar ervaring als trainer en acteur, neem ik daar in mee.
Mogelijk ken je me van twee televisiespots van Samen Dementie Vriendelijk, als man met de fiets of als oudere in de keuken. Je verdiepen in het clientperspectief levert je heel veel op.

Sinds begin januari 2020 ben ik ook consulent bij het CCE, Centrum voor Consultatie en Expertise, en mag ik ook op deze manier behulpzaam zijn in situaties van onbegrepen gedrag.

Jan